Mina bästa tips

Här tänkte jag samla mina bästa tips och råd gällande ridning och hästskötsel!

Tips 1: Anlita en tränare. Även om du är en bra och erfaren ryttare är det alltid bra att få input från någon utifrån som kan ge tips och råd på hur du och hästen kan utvecklas tillsammans. Självklart behöver man inte alltid rida framför en tränare, men då och då tycker jag det är en bra idé att konsultera någon utomstående om ridningen.

Tips 2: Detta är egentligen ett basicråd. Men jag säger det ändå, börja alltid varje ridsession med att värma upp hästen. Precis som människor behöver hästen komma igång och mjukas upp innan den är redo att prestera på topp.

Tips 3: Värm upp dig själv! Då kommer du rida bättre och underlätta för hästen. Sitter du fel i sadeln blir det en felbelastning för hästen.

Tips 4: Variera träningen. Se till att hästen får träna alla sina muskler och färdigheter genom att variera träningen. Det är alltså inte bra att överträna hästen på en sak, den behöver variation.

Tips 5: Våga prova olika ridsporter! Det är lätt att man fastnar i ett visst fack när det gäller ridning. Vissa gillar att hoppa, andra gillar dressyr. Men det finns fler hästsporter att prova på, kanske skulle du tycka någon av alla de andra sporterna var ännu roligare? Du får bara veta ifall du provar på. Fälttävlan, fyrspann, voltige, trav, galopp är några andra ridsporter man kan testa.

Tips 6: Undvik att dra hem smittor till ditt stall. Har du besökt andra hästar eller stall bör du byta skor, kläder och duscha innan du går in i ditt eget stall så att du inte får med dig några smittor hem. Om du vet att du vistats i en smittad miljö bör du undersöka närmre om vilka åtgärder du ska vidta för att minimera att föra smittan vidare till dina hästar.

Detta var några av råden jag hade att dela med mig av just nu, men titta gärna in här och kolla då och då efter fler tips.