Snart är det äntligen dags för EM!

Nu var det länge sedan jag var inne och skrev här. Det beror helt enkelt på att det har hänt väldigt mycket, och jag har inte riktigt hittat movivation till att skriva några blogginlägg. Framförallt har det berott på att Skumpan har varit ganska dåligt. Det började med att hon skadade benet förra sommaren, och det tog lång tid innan hon blev bra. Sedan drabbades stallet hon är uppstallad i av kvarka i vintras. För er som inte vet, så är kvarka en väldig smittsam hästsjukdom som ger hästarna bland annat hög feber – och i värsta fall kan kvarka bli livshotande. Så det har varit många turer fram och tillbaks med sjuka hästar, men nu är vårt stall ÄNTLIGEN friskförklarat – och Skumpan och jag kan börja ge oss ut på träningar och tävlingar igen!

Något annat som är väldigt roligt är att det inte alls är långt kvar till EM i ridsport, som faktiskt hålls i Göteborg i år! Hur kul är inte det?! Jag har haft biljetter sedan länge, både till hoppningen och dressyren.  Jag kommer åka dit med min bästa kompis Anna, och vi ska vara på plats redan på onsdagen. Då kommer första klassen i hoppningen ridas, och det är ju det jag tycker är roligast att titta på!  Då är det också lagdressyr och kür för paradressyren. Paradressyren ska bli SÅ häftigt att se. Hur ryttarna klarar av att rida med olika handikapp, utan ben eller armar, tycker jag är så imponerande. En annan kämpar ju för att inte skumpa av i traven, trots fullt antal av både armar och ben…

Snart dags för EM!

Men om vi ska tillbaks till hoppningen, i år tror jag faktiskt att Sverige har chans till medalj. Hur häftigt vore det inte, om vi kunde ta EM-guld på hemmaplan? Dels tror jag att Henrik Von Eckermann har stor chans på individuellt guld, Peder Fredricsson också. Henrik kom tvåa i världscupfinalen, och har många fina hästar i sitt nystartade tävlingsstall. Peder kom ju, som de flesta antagligen vet, tvåa i OS med sin fantastiska häst All In – så jag tippar även honom som favorit! Dessa två ihop med Rolf Göran Bengtsson och kanske Malin Baryard i laget kommer nog också bli farliga. Det är så många svenska ryttare som har presterat så otroligt bra under det senaste året, så det blir spännande att se vilka som blir uttagna till laget.
Det blir nog inte helt lätt att kamma hem ett svenskt guld dock. Det Holländska laget har ju presterat väldigt bra under de senaste mästerskapen, och Jeroen Dubbeldam har verkligen briljerat. I det senaste Europamästerskapet tog han guld både i lag och individuellt, och sedan samma sak i VM året innan det. Så det holländska laget, och framförallt Jeroen Dubbeldam blir nog en kraft att räkna med i sommar. EM rids från 21-27 augusti, och de tävlingarna jag ska titta på rids på Ullevi. Har du möjlighet, åk dit och titta – det lär bli en härlig upplevelse med mycket atmosfär. Och framförallt – mycket hästar!