Födelsedagspyssel!

Boxskyltar i stall

I dag har jag varit riktigt kreativ. Skumpan fyller snart år och jag har varit på pysselhumör så jag tänkte att hon skulle få en ny boxskylt. Ja naturligtvis ska hon också få det obligatoriska morotsknippet och lite extra ompyssling. Men en ny fin boxskylt tycker jag hon också ska få.

Denna gång valde jag en i metall, har haft trä förut men det ser tjusigare ut med metallskyltar tycker jag. Valde en i mässing med namn, födelseår och stamtavla. Tror det kommer bli jättesnyggt.

Det finns så många fina idéer på boxskyltar att ta inspiration av. Alltifrån handmålade träskyltar med målade blommönster eller kurbitsmålningar till frästa träskyltar där man fräst ut både ett hästmotiv och namn. Sen kan man ju ha olika form på skyltarna också, ovala, rektangulära och hjärtformade. Bara fantasin sätter gränser egentligen.

Sen ska man välja typsnitt också, det är vanligt med kursiva stilar, men till Skumpan tyckte jag det passade bäst med något mer rejält eftersom hon har en sån personlighet. Tror typsnittet jag valde hette Edward eller något liknande, lite gammaldags stil på det också. Tröttnar man kan man ju alltid byta ut skylten så småningom också, den behöver ju inte hänga där för evigt.

Ser redan fram emot nästa jul ock att få dekorera nya skylten med lite glitter och någon julgranskula! Tror det kommer göra sig jättefint mot mässingsfärgen! Nu gäller det bara att den ser lika bra ut som jag hoppats på när den väl kommer. Tror det kommer ta någon vecka eller två att få den levererad. Ska bli jättekul.

Kan också berätta att jag invigt de nya ridbyxorna och att jag är jättenöjd med dem. Nu får jag bara hoppas att de är lika tåliga som de gamla så att de kan hänga med ett tag innan de behöver bytas ut.

I övrigt händer inte så mycket här, försöker klämma in lite EM-matcher mellan ridturerna, tvättande, familjeliv och jobb. På fredag är det återigen dags för Sverige att spela. Förra matchen mot Irland var ju bara en enda lång plåga, vilket sportjournalisten Erik Niva höll med om. Nu hoppas jag verkligen inte att det blir en repris nu på fredag, men jag tror egentligen inte ens att det är möjligt att de kan spela lika dåligt två gånger i rad.

Jag och maken har en liten individuell bettingtävling på EM-matcherna. Han har hittills lyckats plocka ihop åtta poäng och jag har plockat sex poäng. I kväll tror jag det bara är två matcher som spelas, sen är första gruppspelsomgången avklarad! Du kan se alla matchresultat och spelschema för kommande matcher på denna fotbollssajt om du vill veta mer om hur det går i EM.

Jag och maken har också bettat sinsemellan på vilken klubb vi tror Zlatan kommer gå till efter EM. Maken tror på Manchester United och jag tror han kommer gå till någon italiensk klubb. Nu har jag dock börjat fundera på om han kommer överraska alla med att göra ett nytt försök i Spanien. Tänk om Ronaldo går till PSG och Zlatan till Real Madrid? Nu spekulerar jag ju vilt, precis som många andra är jag väldigt nyfiken på vad han väljer. Jag hoppas inte han skriver på för LA Galaxy och åker till USA i alla fall, det är han för bra för. Men vi får väl se vad han bestämmer sig för!