Nya ridbyxor

Fin bild med hästar

I dag har jag varit ute och shoppat. Det var egentligen ett par nya ridbyxor jag var ute efter, men jag kom hem med både nya ridstövlar, ny grimma och nya handskar. Jag behövde ett par nya ridbyxor akut eftersom mina gamla plötsligt sprack! Och nej, jag har inte gått upp i vikt! De var väl helt enkelt utslitna, de har ju ändå hängt med ett par säsonger nu och hade väl gjort sitt. Efter att ha tvättats, torktumlats, ridits, byggt hinder, mockat, lastat halm och krattat paddockar var det nog välförtjänt pensionsdags för de gamla byxorna.

Det resulterade i alla fall i ett akutbesök hos den lokala hästsportaffären där jag provade flera olika ridbyxor och jag hade ungefär lika svårt att välja ett par byxor som det brukar vara att välja vilken festklänning man ska ta på sig. Det är ju inte bara färgen som varierar. Ville jag ha rutiga eller enfärgade? Jeansliknande eller traditionella? Med vanlig jeansficka eller ficka med blixtlås?

Tillslut fick det bli ett par svarta, praktiskt och bra eftersom smutsen inte syns. Jag valde en helskodd modell med snedställda fickor med blixtlås. Är lite förtjust i de där blixtlåsen, ser lite glamouröst ut i en miljö där man annars brukar känna sig allt annat än glamourös i hästdamm, halm och bland hästskit.

Grimmor finns det ju också en uppsjö att välja mellan. Denna gång fick det bli en giftgrön nylongrimma. Handskarna jag valde var en modell jag aldrig testat förut, handskar förbrukar jag i parti och minut då de blir utslitna eller tappas bort, och då är det så tråkigt att behöva köpa likadana hela tiden så jag brukar testa nya modeller istället för de som nyss slitits ut eller tappats bort.

Men nog om denna shoppingtur, nu är det dags att bege sig till stallet och fixa lite. Sen kanske det kan bli en liten ridtur innan det är dags för dotterns handbollsträning.